Moby - Mobillitteratur

Mobillitteratur
(eller mobil litteratur)

På Moby kan du læse, skrive og udgive litteratur, direkte på mobilen. Der er tre udgivelsesformater: shorties, digte og SMS-noveller.


Hvad er en shorty?
En shorty, eller en “short story” er en kort fortælling/novelle, typisk på max 3000 tegn, med et frit format i stil og genre. Når du læser (eller skriver) en shorty foregår det her på Moby. For at købe en Shorty skal du være logget ind. Så har du altid adgang til dine købte udgivelser.

Digte
Digte foregår på samme måde som shorties. Når du læser (eller skriver) et digt foregår det her på Moby. For at købe et digt skal du være logget ind. Så har du altid adgang til dine købte udgivelser.

Hvad er en SMS-novelle?
SMS-noveller er en fortælleform der bruger det kompakte format, tidsfaktoren og afsenderen/modtageren i fortællingen. Man modtager en SMS-novelle som SMS’er, sendt til ens mobil fra hovedpersonerne i historien. Som regel 1-5 beskeder om dagen over en række dage. SMS-litteraturen leger på den måde med virkelighedsbegrebet, hvilket gør fortællingerne meget livagtige. For at købe en SMS-novelle skal du sende en SMS med en kode. Så starter udgivelsen.

Betaling
Alle udgivelser købes via din mobilregning. De koster typisk mellem 5-20 kr. Den viste pris gælder for hele udgivelsen inkl. beskeder i SMS-novellerne.


Se udgivelser


Moby - Skriv og udgiv

Skriv og udgiv
dine egne værker

På Moby kan du som forfatter udgive alle de værker du vil. Direkte på mobilen. Du opretter en profil, så er du i gang.


Formater
Du kan vælge mellem tre udgivelsesformater: shorties, digte eller SMS-noveller. Sidstnævnte har lidt flere benspænd opbygningsmæssigt end fx. en shorty (short story), hvor formatet minder om en kort e-bog. Uanset hvad, er der mange muligheder for at udgive spændende litteratur på mobilen.

Afregning
Når du opretter din profil skal du tilknytte en bankkonto, hvortil vi udbetaler honorar for dine solgte udgivelser. Dit honorar er 60% af salgsprisen ex moms. På SMS-noveller beregnes de 60% efter udgifterne til teleselskaberne for udsendelse af SMS’er. Læs mere under Betingelser og vilkår

Markedsføring
Vi på Moby sørger for den overordnede markedsføring af platformen Moby, men den enkelte udgivelse står forfatteren selv for. Derfor er det vigtigt at du jævnligt deler din udgivelse på de sociale medier og inviterer så mange som muligt ind til Moby. Så kan vi få spredt det gode budskab.


Opret profil


Moby - Brug Moby i undervisningen

Brug Moby i
undervisningen

Som underviser kan du oprette en underviserprofil, og invitere en lukket gruppe ind og prøve kræfter med skriveværktøjet.


Skrivegruppe
Når du har oprettet en underviserprofil, så kan du invitere hele din klasse ind i en lukket gruppe. Eleverne vil modtage en invitation på deres mobil. Herefter opretter eleverne deres egen profil og er i gang.

Skriv, del og læs
I skrivegruppen kan man vælge at skrive shorties, digte eller SMS-noveller og dele dem med hinanden. Når en elev har skrevet en udgivelse, kan den gratis læses af alle andre medlemmer af gruppen. Og kun af gruppen, med mindre andet angives. Der er dog en begrænsning på hvor mange SMS-noveller der kan læses, se under Pris.

Pris
Der påhviler ikke eleverne udgifter at skrive og læse udgivelser, da der afregnes med uddannelsesinstitutionen direkte. Undervisere kan vælge imellem to forskellige pakker:

Pakke 1: 1 års adgang til Moby for én klasse med max. 35 elever. Inkl. ubegrænset adgang til at skrive og læse shorties og digte. Pris: 250,- DKK, ex. moms.

Pakke 2: 1 års adgang til Moby for én klasse med max. 35 elever. Inkl. ubegrænset adgang til at skrive og læse shorties og digte. Adgang til at skrive, udgive og læse SMS-noveller. Pris: 250,- DKK, ex. moms, plus 10,- DKK ex. moms pr. elev. Priseksempel: Klasse med 20 elever: 450,- DKK ex. moms.

Hver elev kan således skrive og læse deres egen SMS-novelle. Herefter kan underviseren udvælge 2 af SMS-novellerne, som herefter kan læses af alle eleverne i klassen. SMS-novellerne bliver udsendt som rigtige SMS’er direkte på elevernes mobiltelefoner med de angivne afsendernavne og tider!

Læs mere under Betingelser og vilkår

SMSpress
SMSpress.dk kan man bestille SMS-noveller som klassesæt til forløbet op til skriveprocessen. SMSpress udgiver SMS-noveller af Kim Fupz Aakeson, Svend Åge Madsen, Sissel-Jo Gazan, Kenneth Bøgh Andersen, Julie Hastrup og mange andre. Priser fra 8,- DKK ex. moms til 20,- DKK ex. moms pr. elev.

Hvorfor Moby?
Mobilen er i forvejen, for mange, et skriveværktøj i hverdagen. Moby sætter fokus på at kombinere mobilen med litteratur. Det gør det muligt at knytte alle danskfagets kernestofområder; litteratur, sprog og medier, sammen.

Har du spørgsmål til ovenstående, så kontakt redaktør, Kim Baasch på 38334055 eller kb@smspress.dk.

Inspirationssite for kulturformidlere
At læse og skrive SMS-litteratur er en oplevelse i sin egen ret. Men har man lyst til at give oplevelsen et danskfagligt løft, kan man lade sig inspirere af dette site, som er designet af Projekt Ny Læring v. Silkeborg Bibliotekerne i samarbejde med SMS-press. Det kan fx være, hvis man som bibliotek laver et fælles forløb eller en fælles læringsaktivitet med en skole.

Skriv SMS-novelle med Moby


Opret underviserprofil