Kim Fupz Aakeson

Tænk. Men ikke i
1000 år.

Forfatter Kim Fupz Aakeson giver her fire gode tips til skrivningen.


Se hvad der sker
Tænk. Men ikke i 1000 år. Du bliver meget klogere af at skrive og se hvad der sker.

Den gode start
Alle dine sætninger skal være gode. Men det første skal være virkelig god. Det er den der gør os andre nysgerrige og giver lyst til at høre mere.

Lav huller i teksten
Du har ikke meget plads. Brug det. Sørg for at der er huller i teksten, huller som læseren selv skal arbejde på at fylde ud.

Find melodien
Husk at din fortælling skal have en tone. En melodi. Er sætningerne korte og lige på eller mere snørklede? Bander fortælleren eller bander fortælleren virkelig ikke?


Kim Fupz Aakeson
Født i 1958 og kendt for både sine skæve, ærlige og herlige billedbøger for børn, skarpe ungdomsbøger og for at have skrevet manuskripter til nogle af dansk films store perler som fx Den eneste ene og En soap. Aakeson debuterede i 1984 med børnebogen Hvem vover at vække guderne? og har en stor produktion med over 70 bøger bag sig. Han modtog sammen med tegneren Niels Bo Bojesen Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris 2011 for serien om Vitello. I 2011 vandt han Kulturministeriets Børnebogspris for novellesamlingen Jeg begyndte sådan set bare at gå, for unge.